För dig som vill lära dig mer om yoga och varför vi gör de yogarörelser som vi gör och hur dom påverkar kroppen. Utbildningen lägger stor fokus på rörelseanalys, upplägg av klasser och hur du förmedlar yoga. Ta del av Magnus erfarenhet från olika yogastilar, träning, fysioterapi och pedagogik.  

Lär dig mer om yoga som är förankrad i rörelselära. Utveckla din pedagogiska förmåga att förmedla och nå ut med ditt budskap. Efter avslutad kurs har du färdigheter och kunskap att undervisa, men kan också vara som en del för din egenpraktik och utveckling.

Under utbildningen lyfter vi tankar om definitioner avseende yogans innehåll och vad som ligger till grunden varför vi gör som vi gör? Du lär dig att diskutera innehållet, utveckla din förmåga att ifrågasätta och göra val efter ett specifikt syfte.  

  • Bakgrund

  • Metod

  • Övergripande rörelselära

  • Rörelseanalys och biomekanik

  • Teknikträning

  • Förmedling: visuellt, verbalt och manuellt

  • Övningsbank

  • Sekvenser och passupplägg

MR_pyramids_black_start-01.png

Kursen är uppdelad om fem utbildningsomgångar, varav två är fysiska träffar. Före, mellan och efter samtliga träffar sker egenstudier och träning med stöttning av ett unikt kursmaterial online. 

Pre training startar tre månader innan första fysiska kursträffen. Under denna del preparerar du kunskap och färdigheter inför kommande delar av utbildningen. Fokus på allmän rörelselära, ledkomplex, rörelseanalys, kroppsskanning och andning. Du studerar via ett online-material från hemsidan och du slussas genom olika övningar och uppgifter. Part 1 och Part 2, här träffar du dina kurslärare och andra kursdeltagare.  

Det första utbildningstillfället har fokus på din egenteknik. Under det andra utbildningstillfället djupdyker vi i förmedlingen till andra, individuellt eller grupp, och hur du sätter samman yogasekvenser utifrån din målgrupp. Totalt 10 dagar. 

Under mid training och post training övar du själv på egen hand med stöttning av material online, arbetsuppgifter du fått med dig i de praktiska träffarna och via ett diskussionsforum. 

Kursledare: Magnus Ringberg

Kursassistent: Liv Örnerfors eller Anna Fellström

För kursintyg krävs 100% närvaro samt godkända inlämningsuppgifter och licensering. Efter godkänd kurs kan du instruera vinyasa yoga. Utbildningsmaterialet är på engelska och svenska. Undervisningen sker på svenska.  

Anmälan:
Registrera din anmälan till magnus@magnusringberg.com. Vid betalning av kursavgift bekräftas din plats. Anmälan är bindande. Avbetalning om kursavgiften är ej möjlig. 

Avbokningsregler:
Vid sjukdom krävs läkarintyg för återbetalning av kursavgiften, med en avbokningsavgift om 1.000 kr. Efter kursstart återbetalas ingen kursavgift.

Förkunskap: 

  • Regelbunden yogautövning.

  • Ledarutbildning eller van att undervisa.

Pris: 20.000 kr + moms (25%)